Timeline

Titel: TimeLine
Emne: Byrum
Kunde: Herning Kommune og Realdania
Projektperiode: Jan 2013 – 2014

Herning har bygget en motorvej syd om byen, og i den forbindelse er man blevet nødt til at lukke Gl. Vejlevej. Nu henligger der 1,5 km snorlige lukket landevej fra byens centrum og ud gennem Knudmosen. Moselandskabet byder på oplagte rekreative og naturmæssige værdier, og derfor ønsker byen at udvikle landevejen til et nyt bilfrit og spektakulært byrum med plads til bevægelse, kunst og natur.

Under overskriften TimeLine har kommunen valgt at udvikle byrummet med fokus på temaer som Hjul, Dimensioner, Eventyr og Kontrast. Kommunen har fokus på at skabe noget for både byens aktive og for de grupper, som ikke er en naturlig del af det etablerede foreningsliv i byen. I første omgang ønsker kommunen en robust udviklingsplan og etablering er en række konkrete aktivitetsfelter.

carlberg|christensen er rådgiver for kommunen og har designet en udviklingsmodel, hvor byens aktive inviteres med ind i maskinrummet og bidrager til designprocessen. Det skaber ejerskab og en høj grad af specialisering. Til gengæld forventes de involverede klubber at bidrage til at skabe liv i området ved at forpligte sig på at henlægge aktiviteter eller afholde events i området.

Læs mere på kommunens hjemmeside

Category
Projekt